sâmbătă, 23 mai 2009

FileSharing-ul ar putea deveni legal

Filesharing-ul ar putea deveni legal. Acest vis al tuturor utilizatorilor de internet din lume ar putea deveni realitate intr-un viitor nu prea indepartat.
Unul dintre cei mai prestigiosi avocati din Statele Unite ale Americii a pornit intr-o lupta ce ar putea avea ca deznodamant legalizarea schimbului de fisiere intre utilizatorii retelelor de tip P2P.
Charles Nesson, pe numele sau, este avocatul apararii intr-un proces in care un oarecare Joel Tenenbaum a fost acuzat de filesharing de fisiere protejate prin legea drepturilor de autor. Acesta sustine ca ar avea pregatita o strategie ce in mod sigur ii va aduce castig de cauza in instanta de judecata. In cazul in care ar castiga, acest lucru s-ar traduce prin legalizarea filesharing-ului pentru orice tip de material, protejat sau nu de copyright.
Exista si un neajuns, daca putem sa ii spunem asa. Filesharing-ul va fi legal, insa numai in cazul in care materialul descarcat nu va fi valorificat apoi prin copiere si vanzare.
Sunt curios daca in cazul in care in urma procesului se va legaliza filesharing-ul, cei patru fondatori ai The Pirate Bay vor avea castig de cauza si daca vor include in apelul lor acest precedent.