sâmbătă, 9 mai 2009

Conturile Facebook victime ale phishing-ului, utilizate in campanii spam

Hackerii care au tintit saptamana trecuta utilizatorii Facebook cu un numar de atacuri phishing, au inceput acum sa trimita mesaje spam de pe conturile Facebook sparte.
Unele mesaje spam contin mesaje de tip Viagra, insa unele sunt mult mai periculoase, a precizat purtatorul de cuvant al Facebook Barry Smith. "Unele dintre ele duc la un website unde utilizatorii sunt tintiti cu adware", a spus acesta intr-un mesaj e-mail. "Am inceput blocarea tuturor acestor spam-uri, le-am sters si am resetat parolele acestor conturi de pe care au fost trimise".Unul dintre aceste site-uri, mygener.im, contine cod de atac care este utilizat pentru a instala programe malitioase, a spus Paul Ferguson, cercetator in securitate la firma Trend Micro. Site-ul este gazduit intr-un centru de date lituanian, asociat cu alte activitati infractionale. "Cred ca este vorba de aceasi operatiune infractionala asociata cu Russian Business Network", a spus Ferguson, facand referire la o banda organizata de infractori informatici din Rusia.

Atacatorii au mai utilizat si domeniile fbaction.net si fbstarter.com in scamele lor.Cei 200 de milioane de utilizatori Facebook au fost loviti saptamana trecuta de cateva runde de atacuri phishing, care au incercat sa pacaleasca victimele sa viziteze site-uri false care arata la fel ca paginile de login Facebook. Utilizatorii care considera ca ar fi putut cadea victime unuia dintre aceste atacuri sunt sfatuiti sa reseteze parolele conturilor lor.Facebook dezactiveaza conturile care au legatura cu actualele atacuri spam, insa compania nu va spune cati utilizatori au fost afectati, deoarece nu doreste ca hackerii sa isi dea seama de eficienta masurilor sale de securitate.

0 comentarii: