miercuri, 1 iulie 2009

Vodafone a colectat si reciclat doua tone de telefoane si accesorii

Vodafone Romania anunta ca a colectat si reciclat doua tone de telefoane si accesorii de la lansarea programului de reciclare a acestora, in martie 2007.
Cele doua tone de material reciclabil au inclus peste 8.000 de telefoane, dintre care aproape jumatate (3.633) au fost colectate in perioada martie 2008 - martie 2009.
Banii obtinuti in urma reciclarii vor fi donati catre programul Viitor Plus, "Adopta un copac!", pentru a planta 6.250 de puieti. Dintre modelele de telefoane mobile colectate in ultimul an cele mai multe au fost Nokia 5110, Motorola T192, Erricson A2628S sau Sony Ericsson T630.

Utilizatorii de telefonie mobila din Romania, indiferent de furnizorul de servicii, isi pot recicla telefoanele in cele 167 de magazine Vodafone din tara. Din numarul total de telefoane colectate de la debutul programului, 48% au fost reconditionate pentru a fi reutilizate in tari in curs de dezvoltare, iar restul au fost dezmembrate, materialele componente fiind recuperate si folosite pentru fabricarea de echipamente noi.
Telefoanele mobile si accesoriile colectate in magazinele Vodafone Romania sunt trimise catre Regenersis Plc, compania britanica cu care Vodafone colaboreaza la nivel international pentru reciclarea dispozitivelor uzate.